RECEPTI ZA UKUSAN SMUTI

07.05.2019

 

Iako se smuti posmatra kao nešto što je došlo sa novim dijetama i načinima ishrane, on zapravo može da sadrži mnogo zdravih namirnica koje je važno da čovek unese u svoj organizam, a mi imamo recept za to.

Smuti može biti različitih boja i ukusa i gotovo da ne postoje strogo određena pravila šta od sastojaka može ili mora da ide, već se prave kombinacije u skladu sa čime volimo i šta od voća ili povrća više preferiramo.

 

RECEPTI ZA SMUTI: DOBRO JUTRO

 

Za jedno divno jutro i lagano razbuđivanje, preporučujemo vam eksplozivni mix koji će probuditi vaša nepca – smuti sa nanom i brusnicom.

Izmeksajte dve banane, jednu čašu borovnica, četiri lista nane, ¼ šolje avokada, jednu šolju bademovog mleka. Sve zajedno sipajte u šolju ili  omiljenu činiju, a dekoraciju prepustite brusnicama, lišćem nane, bundevinim semenkama i kakaom.

 

RECEPTI ZA SMUTI: KADA SE UŽELITE TROPSKIH DESTINACIJA

 

Ako ste ljubitelj manga, evo ideje za zdrav obrok, u obliku ukusnog napitka!

Zamrznute parčiće manga izmiksujte, zajedno sa bananom, šoljom bademovog mleka i jednom kašikom soka od limuna. Preko toga dodajte lišće mente i malo lanenog semena.  

 

 

RECEPTI ZA SMUTI: MEDENI SMUTI

 

Ovaj smuti je med medeni, jer sam naziv govori šta je glavni sastojak! On sjedinjuje kruške, smrznute banane, jogurt i kokosovo mleko. Ovako nastaje super kremasta poslastica, ali uz med, ovaj smuti dobiće na slatkoći. Tome dodajte seme lana, koje je bogato vlaknima i Omega 3 kiselinama, i par badema, i prepustite se slatkoj avanturi.

 

RECEPTI ZA SMUTI: SUNCE

 

Ovaj smuti smo nazvali Sunce, jer odiše pravim prolećnim bojama.

Potrebne su vam pomorandže, smrznute banane i grčki jogurt. Ovo je recept koji predstavlja pravu dozu vitamina C. Ukoliko dodate i malo djumbira i meda, ovaj napitak postaje dodatno izvor zdravlja.

 

RECEPTI ZA SMUTI: ZA LJUBITELJE POVRĆA

 

I za kraj, za ljubitelje povrća preporučujemo mešavinu spanaća, čia semena (a zašto su čia semenke tako važne u ishrani možete pročitati u našem članku https://ukusnoibrzo.rs/vas-kutak/njihovo-visocanstvo-chia-semenke, bademovog mleka uz jednu smrznutu bananu. Sve sastojke merite po jednoj šolji.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.