Mali trikovi o kuvanju, pečenju i pohovanju

22.08.2016

Meso u rerni


Sočno pečenje je jedno od omiljenih ideja za ukusan porodični ručak. Pročitaj više o tome kako da meso uvek bude sočno i ukusno i ujedno saznaj super trikove o načinima pečenja.

Imaš sočan i kavalitetan komad mesa od kog želiš da napraviš ukusan obrok za svoje prijatelje!

Evo par saveta kojih treba da se držiš ako se odlučiš za pečenje, prženje ili pohovanje!


Pečenje u rerni


Za ukusan obrok, osim sočnog i kvalitetnog komada mesa, potrebna ti je i prethodno zagrijana rerna. Ukoliko se rerna zagreva postepeno, meso će se osušiti, i postaće krto i žilavo.

Savet: Uključi rernu na željenu temperaturu 30 minuta pre pečenja mesa i uživaj u sočnom obroku!


Prženje


U zavisnosti od vrste mesa koje koristiš za spremanje jela, varira i vreme njegovog prženja. Piletina i ćuretina se u proseku prže do 9 minuta, sve dok ne porumeni i dobije zlatnu boju.

Svinjetina zahteva dva minuta više, dok je za goveđe šnicle u proseku potrebno desetak minuta na tihoj vatri.


Pohovano meso


Ukoliko odlušiš da svoje obraduješ svoje prijatelje sočnim pohovanim mesom, prati ove savete:

  1. Meso se prži isključivo u vrelom ulju, kako ne bi upilo višak masnoće
  2. Za super sočno pileće i ćureće meso, zagrej ulje na srednje jaku temperaturu i prži šnicle do 6 minuta sa obe strane
  3. Svinjsko i teleće pohovano meso zahteva malo više vremena (do 8 minuta) prženja.

Idealan prilog uz meso je pire krompir ili sveža sezonska salata!

Prijatno!

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.