KAKO DA IMATE NAJLEPŠA USKRŠNJA JAJA?

22.04.2019

 

Sigurno ste se i vi, kada ste bili mali, takmičili u farbanju jaja, onda kada se približi Uskrs.

Svi se trude da ulepšaju uskršnja jaja na najkreativniji način. Ovo je kao neka lepa vrsta takmičenja koja nas sve poveže i stvori porodičnu amtosferu.

Evo nekoliko ideja kako da ih dekorišete!  

 

Mozaik uskršnja jaja

 

Jedno skuvano jaje ofarbajte u boju po vašoj želji dok drugo ostavite neofarbano. Odaberite da li će osnova mozaika biti jaje u boji ili nefarbano jaje, pa razbijte jaje čiju ćete ljusku lepiti za osnovu. Premažite deo nerazbijenog jajeta lepkom za papir ili dekupaž pa lepite delić po delić razbijene ljuske praveći razmak između. Kombinujte manje i veće komade ljuske dok cela površina ne bude prekrivena.

 

Mermarna uskršnja jaja

 

U plastičnu posudu zapremine 1l naspite 500 – 700 ml vode sobne temperature. U vodu sipajte par kapi laka za nokte u boji po želji i lagano promešajte drvenim štapićem. Stavite rukavice i potopite jaje u vodu. Izvadite i stavite jaje da se suši. Držač možete napraviti od čioda zabodenih u komad stiropora.

 

 

Umočena uskršnja jaja

 

Skuvano jaje izvadite iz vode i ostavite da se osuši i ohladi. U plitku posudu naspite pripremljenu farbu za jaja  i u nju umočite samo jedan deo jajeta. Jaje možete držati rukom ili od savitljive žice napravite obruč i kuku koji će poslužiti kao držač. Jaja držite u boji kraće ili duže po želji kako biste postigli razne nijanse boje.

 

„Slatka“ uskršnja jaja

 

Gotovo smo sigurni da će ovaj dizajn jaja privući vaše mališane. Čak iako nisu ljubitelji jaja, ovako će ih sigurno jesti!

Vrh tvrdo kuvanih jaja ofarbajte temperama u boji po želji, a markerima ili flomasterima nacrtajte šarene mrvice na krofnama i šare na kornetu.

 

Uskršnja jaja sa šljokicama

 

Ovo će sigurno biti zaniimljiva ideja za devojčice.

Četkicom naneti lepak na određene delove jaja i uvaljati ih u srebrne šljokice za lice i telo.

Srećno! 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.