KAKO DA HRONO ISHRANA BUDE NEŠTO U ČEMU UŽIVATE

22.07.2019

Ukoliko ste jedni od onih koji nisu ljubitelji zdravije hrane, ali ipak biste poradili na svom zdravlju, mi imamo rešenje. Evo kako da hrono ishrana zapravo bude ukusna!

Hrono ishrana je specijalna vrsta ishrane uz koju se reguliše telesna težina. Recepti nastaju kombinovanjem dozvoljenih namirnica i tako nastaje jedan pravi hrono meni.

 

MALE TAJNE HRONO ISHRANE

 

Ljubiteljima kafe može da lakne, jer je ona dozvoljena! Možete je piti posle doručka

Limunada je vaš najbolji prijatelj! Sa njom započinjete dan, a možete je piti i u toku dana

Ko pa ne voli da doručkuje? U hrono ishrani ovo je najvažniji obrok i dan se započinje njime

Jaja kao najzdraviji obrok su dozvoljena, i preporučuju se upravo za doručak

A tu su i mesne prerađevine, za koje vam nije potrebno vreme kako bi ih spremili

Meso je obavezno! Možete ga kombinovati sa jajima i sa mlečnim proizvodima, a još bolje uz svežu salatu

Tajna je u začinima! Uz začine će meso, ali i povrće biti daleko ukusnije

Količina hrane je neograničena

Obroci se ne smeju preskakati

Uvek je važno da se dobro najedete

Jelovnik vam može biti raznovrstan

 

HRONO ISHRANA: RECEPTI ZA UŽIVANJE

 

 

Hrono doručak: Pečene leblebije

 

Sastojci:

5 kašika maslinovog ulja (može i kašika masti ko hoće)

Dva prstohvata soli

¼ kašičice belog luka u prahu

¼ kašičice crnog luka u prahu

¼ kašičice sušene mirodjije

¼ kašičice kajen miksa

300 grama skuvanih leblebija

Priprema:

Sve osim leblebija izmešati, a potom ih istrljati sa dobijenom smesom. Staviti u rernu na 200 stepeni da se peče desetak minuta. Možere dodati sos od paradajza preko, ili tahini sos.

 

Hrono ručak: Musaka od plavog patlidžana

 

Sastojci:

3 – 4 patlidžana ( u zavisnosti od broja osoba)

300-400 grama mlevenog mesa 2 crna luka ( može crveni)

3-4 čena belog luka ( smanjite ili izbacite ako ne volite)

4-5 paradajza

puno peršuna

so i biber

2-3 jajeta, mogu i samo belanca ako ste u restrikciji ( količina jaja zavisi od količine musake koju pravite)

Priprema:

Patlidžane  isecite na kriške, posolite malo da eventualno izađe gorčina, onda ih grilujete (u toku restrikcije) ili malo u samleveni lan ili susam, pa u umućena žumanca (belancima zalijte).

Prodinstajte crni luk, zatim i beli, dodajte mleveno meso koje volite, dodajte so i dosta bibera, seckani paradajz i kada ispari tečnost i sve izdinstate, dodajte i seckani peršun. Takođe možete dodavati i neke začine koje volite ( kari, kumin, đumbir….)

Stavite ulje na tepsiju koja se ne lepi, na dno stavite termički obrađene patliđžane, pa preko mleveno meso sa paradajzom, pa malo maslinovog ulja, pa opet patliđžane, meso i završite patliđžanima i još malo maslinovog ulja. Sve prelijete umućenim 1 ili sa 2 jajeta, možete i samo belanca.

Sve stavite u zagrejanu rernu na 250, a zatim posle 10 minuta smanjite na 220 stepeni i pecite dok tečnost ne uvri, dok se musaka ne zareši. Na kraju vruću musaku, pospite sa još seckanog peršuna.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.