ČOKOLADNI PUDING OD SAMO 4 SASTOJKA

04.09.2018

 

Da li ste za brzi, a ujedno i zdraviji slatkiš?

Podjednako ukusan, a napravljen od namirnica koje spadaju u zdrave izbore kada govorimo o ishrani.

Glavni sastojak je avokado?

Da, dobro ste pročitali. Glavni sastojak ovog  čokoladnog pudinga jeste avokado. Retko voće bogato nutritivnom vrednošću sve više postaje sastavni deo mnogih jela zbog finog ukusa i teksture.

Zanimljivo je to da avokado sadrži više kalijuma od banane, a pored toga bogat je vlaknima, antioksidantima koji štite vid.

Širok je spektar nutricijenata koji se nalaze u ovoj voćki. Neki od njih su vitamin K, vitamin C, kalijum, vitamin B5, B6, E, ali i male količine magnezijuma, mangana, bakra, gvožđa, cinka i fosfora.

Trebaće vam i kakao. Ova namirnica se još od davnina smatra dragocenom, a svoje poreklo vuče iz tropskih krajeva južne Amerike. Već je dobro poznato da je ovo obavezan sastojak naše omiljene nam čokolade.

Kombinacijom zdravih namirnica možete dobiti puding koji ima ukus baš kao i onaj pravi, ali ovoga puta u zdravijoj verziji.

Ovo je sjajan izbor za vegane!

Sastojci:

 

  • 3 velika zrela avokada
  • 5 supenih kašika kokosovog mleka
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 4 kašike kakao praha

 

U blender stavite sve navedene sastojke. Izblendajte u vremenskom periodu od pola minuta i vuala – puding je spreman!

Naš predlog je da ga ostavite u frižider kako bi se ohladio i stegao. Preko možete posuti željene dodatke – mrvice, drobljenu čokoladu, ili možda šlag ukoliko želite ipak malo klasičnog slatkog ukusa.

Uživajte!

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.