Zimska salata od boranije
11 namirnica
<30min
Lako
- Carnex alpska salama 200g
- Mix boranije 600g
- Kisele papričice 100g
- feta sir 100g
- crveni luk 2 glavice
- Beli luk po ukusu
- jabukovo sirće po ukusu
- Maslinovo ulje 2 kašike
- Senf kašika
- So morska krupna po ukusu
- biber po ukusu
1. |
U ključalu posoljenu vodu dodati očišćenu boraniju i kuvati vodeći računa da se ne prekuva. Ocediti pa potom isprati hladnom vodom. Kisele papričice napuniti feta sirom. |
2. |
U duboku posudu dodati senf, potom maslinovo ulje i jabukovo sirće. Začiniti po ukusu i sve dobro izmešati da se masa sjedini. Crveni luk sečen na tanka rebarca poprskati sa malo sirćeta i soli, potom dobro izgnječiti rukama. Ocediti i dodati prethodno pripremljenom vinegretu. Dodati kuvanu boraniju i na štapiće sečenu Carnex Alpsku salamu. |
3. |
Sve dobro izmešati, potom servirati u odgovarajućoj činiji ukrašeno kolutovima luka i punjenim papričicama. Servirati dobro ohlađeno. Prijatno. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.