Zapečeni karfiol u bešamel sosu sa pikant štapićima Delikates karea

11 namirnica >60min Srednje
  • karfiol 1 glavica
  • mleko 1 l
  • puter 1 kašika
  • brašno 2 kašike
  • Ulje 1 kašika
  • Carnex delikates kare 200 g
  • mix ljutih začina 2 kašike
  • ruzmarin svež 1 grančica
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Šunke 1
1.

U dubljoj šerpi rastopiti puter sa malo ulja, kada se zagrejala masnoća staviti brašno da se prži, mešati konstantno 5 minuta. Nakon što je brašno uprženo staviti mleko i mešati da ne bi nastale grudvice. Posoliti i pobiberiti.

2.

U manjoj činiji promešati mix ljutih začina i seckanog ruzmarina. Delikates kare iseći na prutiće i uvaljati u začine.

3.

Sipati spremljeni bešamel u vatrostalnu činiju, zatim staviti cvetove karfiola i pikantne štapiće. Peći u rerni 30 minuta na 200 stepeni.

 

 
 
 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.