Zapečene sarmice od blitve

11 namirnica >60min Lako
  • blitva 2 veze
  • Krompir 3 komada
  • Carnex pariska salama 200g
  • šargarepa 2 komada
  • ljuta papričica 1 komad
  • golica 50g
  • suve brusnice 100g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • paradajz sok 0.5 l
1.

Sipati ulje u zagrejan tiganj i staviti seckanu ljutu papričicu da se proprži. Nakon jednog minuta ubaciti rendanu šargarepu, sečenu parisku salamu i golicu sa brusnicama. Sve dobro promešati i dinstati na laganoj vatri 5-6 minuta.

 

2.

U kipuću slanu vodu potopiti na 20 sekundi očišćenu blitvu a potom je prebaciti u led ili hladnu vodu, da ne bi promenila boju

3.

Obarene listove blitve staviti na radnu površinu i kašikom sipati spremljen nadev. Preklopiti prvo bočne strane, pa zatim urolati. Nežno iscediti višak vode i ređati u pleh. 

4.

Pored sarmica sipati paradajz sok, staviti malo začina i šećera i zapeći u rerni na 200 stepeni 35 minuta. Služiti uz kiselo mleko.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.