Zapečene polutke paprike sa miksom Novosadske salame, graška i sira
8 namirnica
<45min
Srednje
- paprika babura 4 kom
- Carnex novosadska salama 200 g
- grašak 100 g
- Beli sir 100 g
- vlašac 1 veza
- crne masline 100 g
- Ulje 1 kašika
- Salame i parizeri 1
1. |
Iseći novosadsku salamu na manje kocke i pomešati sa očišćenim graškom. Vlašac iseći na manje komade, a crne masline odvojiti od koštice. |
2. |
Paprike iseći na polovine i očistiti od semenki. Nadev od novosadske salame, graška i maslina obogatiti belim tvrdim sirom koji je prethodno izlomljen. |
3. |
Zagrejati rernu na 200 stepeni, papir za pečenje staviti na pleh, paprike rasporediti po plehu i popuniti papriku nadevom. Preliti uljem i staviti da se peče narednih 20 minuta. |
4. |
Pečene paprike služiti tople i preliti sa malo ulja. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.