Zapečena boranija sa slaninom u omotu i rojal prelivom

9 namirnica <45min Srednje
  • zelena boranija sveža 600g
  • šargarepa 1 komad
  • Carnex dimljena slanina 400g
  • crni luk 1 glavica
  • mirođija 1 veza
  • Jaja 2 komada
  • mleko 2 dl
  • slatka mlevena paprika 1 kašika
  • Ulje 50 ml
1.

Boraniju očistiti od peteljki i dobro oprati. Iseckati crni luk i šargarepu na sitnije komade i propržiti na ulju. Kada je povrće smekšalo dodati boraniju da se lagano dinsta nekih 20 minuta.
 

2.

Kada je boranija smekšala, ubaciti slaninu u omotu isečenu na četvrtine i malo prodinstati. Začiniti sa slatkom mlevenom i tucanom paprikom. Dodati so i biber i sve zajedno preručiti u činiju za pečenje.

3.

Umutiti mleko i jaja i preliti preko boranije. Staviti da se zapeče u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

4.

Dekorisati seckanom ili grančicom mirođije.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.