Zamotuljci od mortadele i belog sira u teglici sa marinadom

9 namirnica <30min Lako
  • Carnex mortadela 200 g
  • Mocarela 200 g
  • Čeri paradajz 10 kom
  • Maslinovo ulje 3 dl
  • ruzmarin svež 2 grančice
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
  • vlašac 1 veza
  • Salame i parizeri 1
1.

Iseći mortadelu na tanke šnite i preseći ih na trećine. Mocarelu iseći na kriške debljine do jednog santimetra.

2.

Iscepkati ruzmarin na manje komade i iseći čeri paradajz na četvrtine.

3.

U manju teglu staviti na dno malo ruzmarina i bibera u zrnu. Preko staviti polutke čeri paradajza i rolnice od mocarele, a da se ne bi odmotale, zavezati ih vlašcem.

4.

Ređati sastojke dokle god ima mesta u teglici, na samom kraju sipati maslinovo ulje i malo posoliti krupnom solju. Služiti uz neko dobro vino i krekere.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.