Vezana salata sa povrćem i Delikates kareom

13 namirnica <10min Lako
  • žumanca 4 kom
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
  • vinsko sirće 2 kašike
  • kupus mladi 1 manja glavica
  • jabuka kisela 2-3 kom
  • Carnex delikates kare 200 g
  • crveni luk 2 glavice
  • Senf 1 kašika
  • suvo grožđe 50 g
  • brusnice suve 50 g
  • Šunke 1
1.

U dublju činiju sipati žumanca. Uz lagano mućenje dodavati maslinovo ulje i kašičicu senfa i vinskog sirćeta. Posoliti i pobiberiti. Mutiti dok se dresing dobro ne umuti, i dok ne postane kremaste strukture.

2.

Kupus iseći na tračice, jabuke i crveni luk na kriške.

3.

Delikates kare propržiti par minuta na tiganju dok ne porumeni.

4.

Servirati kupus, crveni luk, jabuke i delikates kare u činiju. Sve lagano promešati. Preliti dresingom ili sjediniti sa istim. Posuti salatu suvim voćem. Služiti rashlađeno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.