Tatar od Carnex šunka vite
14 namirnica
<45min
Srednje
- avokado 2 komada
- carnex šunka vita 400g
- Paradajz 50g
- paprika 50g
- rotkvica veza
- rukola veza
- so po ukusu
- biber po ukusu
- limunov sok polovina
- Beli luk po ukusu
- soja sos kašika
- Aćeto balzamiko sirup kašika
- med kašika
- Maslinovo ulje kašika
1. |
Carnex šunka vitu iseckati na sitne kockice i staviti u duboku posudu. Na zagrejanom tiganju lagano prokuvati med, soja sos, aćeto balzamiko i prohladiti. U tako dobijenu marinadu dodati polovinu maslinovog ulja pa sve dodati prethodno isečenoj Carnex šunka viti. Ostaviti da se marinira pola sata. |
2. |
Avokado izdubiti i mesnati deo izgnječiti viljuškom. Dodati začine po ukusu, limunov sok i sve izmešati. Paradajz i papriku iseckati na kockice i preliti maslinovim uljem. Rotkvice iseckati na štapiće. |
3. |
U odgovarajuću modlu na dno sipati podlogu od avokada, potom dodati mariniranu Carnex šunka vitu i na sve složiti salsu od paprika i paradajza, rotkvica. Ukrasiti rukolom i preliti preostalim maslinovim uljem. Služiti ohladjeno uz čašu belog vina. Prijatno. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.