Taljatele sa sosom od pečenih oraha sa Carnex Rustik kobasicom

11 namirnica <30min Srednje
  • taljatele 500g
  • orasi 100g
  • Kisela pavlaka 300g
  • Mocarela 100g
  • parmezan 50g
  • Carnex Rustik kobasica 200g
  • brokoli 200g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • bosiljak veza
  • Maslinovo ulje 50g
1.

Na zagrejanom tiganju opeći sitno sečene orahe, potom dodati Carnex Rustik kobasicu i kiselu pavlaku.

Sos kuvati na umerenoj temperaturi par minuta.

Dodati sitno sečenu mocarelu i rendani parmezan.

Začiniti po ukusu.

2.

Taljatele skuvati u kipućoj slanoj vodi do 80%.

Potom prebaciti u sos, dodati sitno odvojene cvetiće brokolija i dokuvati.

Po potrebi dodati malo vode u kojoj se kuvala testenina.

3.

Testeninu servirati toplu.

Ukoliko se servira ujedno, tada sos sipati na dno predviđene posude, na njega servirati taljatele i ukrasiti cvetovima brokolija.

Jelo posuti svežim bosiljkom i maslinovim uljem. 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.