Taljatele sa sosom od pečenih oraha sa Carnex Rustik kobasicom
11 namirnica
<30min
Srednje
- taljatele 500g
- orasi 100g
- Kisela pavlaka 300g
- Mocarela 100g
- parmezan 50g
- Carnex Rustik kobasica 200g
- brokoli 200g
- so po ukusu
- biber po ukusu
- bosiljak veza
- Maslinovo ulje 50g
1. |
Na zagrejanom tiganju opeći sitno sečene orahe, potom dodati Carnex Rustik kobasicu i kiselu pavlaku. Sos kuvati na umerenoj temperaturi par minuta. Dodati sitno sečenu mocarelu i rendani parmezan. Začiniti po ukusu. |
2. |
Taljatele skuvati u kipućoj slanoj vodi do 80%. Potom prebaciti u sos, dodati sitno odvojene cvetiće brokolija i dokuvati. Po potrebi dodati malo vode u kojoj se kuvala testenina. |
3. |
Testeninu servirati toplu. Ukoliko se servira ujedno, tada sos sipati na dno predviđene posude, na njega servirati taljatele i ukrasiti cvetovima brokolija. Jelo posuti svežim bosiljkom i maslinovim uljem. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.