Svinjski kare na kubanski način sa čajnom kobasicom - Zoran Kesić
13 namirnica
<45min
Srednje
- svinjski kare 700g
- rum crni 1 dl
- nana 1 veza
- pomorandža 3 komada
- pirinač 200g
- Carnex čajna kobasica 150g
- halapenjo ljuta papričica 1 komad
- korijander 1 veza
- limeta 2 komada
- crveni pasulj 2 konzerve
- Ulje 50 ml
- so po ukusu
- biber po ukusu
1. |
Svinjski kare očistiti od žilica i zaseći nožem “džep”. U prorez ubaciti čajnu kobasicu. |
2. |
Staviti manju šerpu sa vodom i kuvati pirinač. |
3. |
Iscediti pomorandžu, zatim limetu, dodati malo seckanog korijandera i ljutu papričicu u dublju posudu. Sve dobro promešati. |
4. |
Svinjski kare iseći na šnite debljine jednog prsta i grilovati u tiganju na slabijoj vatri 3-4 minuta sa svake strane. Kada je meso ispečeno, preliti ga nadevom iz činije i krčkati još par minuta. |
5. |
Pirinač sjediniti sa pasuljem, iseći peršun i sve pomešati. |
6. |
Servirati u tanjir prvo pirinač sa pasuljem, zatim meso i ostatak sosa preliti preko mesa i pirinča. Dekorisati rendanom korom pomorandže i korijanderom. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.