Starinske urmašice
10 namirnica
<45min
Srednje
- Carnex svinjska mast 225g
- Ulje 225g
- Kiselo mleko 1 čaša
- Jaja 2 kom
- prašak za pecivo 1 kom
- Brašno po potrebi
- orasi 100g
- šećer 0,5kg
- voda 0,5l
- limun 1 kom
1. |
U odgovarajućoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo, potom dodati jaja i Carnex svinjsku mast, ulje i sve izmešati u jednoličnu masu. Tako pripremljenu masu ostaviti u frižideru sat vremena da odstoji pokriveno. Rukom odvajati loptice, potom svaku rastanjiti na hrapavu stranu renda, sa unutrašnje strane staviti jezgro oraha i uviti krajeve. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 min. |
2. |
U odgovarajuću posudu staviti šećer i vodu i kuvati oko 10 min, potom dodati kolutove limuna i ohladiti. |
3. |
Vrele urmašice izvađene iz rerne preliti prohlađenom agdom pa potom ostaviti preko noći da upiju tečnost. Služiti dobro ohlađene. Prijatno.
|
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.