Španska tortilja sa krompirom, povrćem i suvom svinjskom pršutom

13 namirnica <45min Srednje
  • Krompir 1 kg
  • crni luk 2 glavice
  • ljuta papričica 1 kom
  • Paprika crvena 1 kom
  • grašak 100 g
  • Ulje 1 dl
  • Carnex pršuta 200 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • korijander svež 1 veza
  • tucana paprika 1 kašika
  • Jaja 10 kom
  • Suvomesnati proizvodi 1
1.

Oljuštiti krompir i iseći na kolutove kao za musaku. Crni luk iseckati na rebarca. Dobro nauljiti tiganj i kada se zagreje staviti krompir da se prži lagano, bez mešanja, samo uz povremeno trešenje tiganja.

2.

Nakon 4-5 minuta staviti crni luk, zatim pršutu, grašak i sve zajedno pržiti 3-4 minuta.

3.

Kada je krompir smekšao umutiti 10 jaja, posoliti, pobiberiti i staviti tucane paprike pa onda preliti preko krompira. 

4.

Pržiti sve sastojke zajedno bez mešanja. Bilo bi dobro da imate drugi tiganj koji ste nauljili, pa ga stavite preko tiganja sa tortiljom i brzim potezom okrenete tako da se gornji nepečeni deo nađe na dnu novog tiganja koji ste nauljili. Nastaviti sa prženjem tortilje još par minuta.

5.

Sačekati da se malo prohladi i servirati toplo ili prohlađeno.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.