Sote Stroganoff
11 namirnica
>60min
Teško
- goveđi file 800 g
- Carnex suva svinjska pršuta
- crni luk 200 g
- kiseli krastavac 200 g
- pečurke 200 g
- Kapar 20 g
- Senf 1 kašika
- demi-glas sos 2 dl
- Kisela pavlaka 1 dl
- so po ukusu
- biber po ukusu
1. |
Goveđi file iseći u obliku štapića, začiniti i blago posuti brašnom, potom male količine filea opeći kratko u tiganju. File ne sme biti prepečen. |
2. |
Na preostaloj masnoći od pečenja propržiti crni luk, dodati pečurke sečene na listiće i pred kraj kisele krastavce, kapare i Carnex suvu svinjsku pršutu. Naliti masu demi-glas sosom, dodati kašiku senfa i opečeno meso. Sve kratko prokuvati i doterati ukuse solju i biberom. |
3. |
Posudu skinuti sa grejnog tela i umešati kiselu pavlaku. Služiti sa kuvanim pirinčom. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.