Slani šareni mafin sa mocarelom i buđolom
14 namirnica
>60min
Srednje
- kukuruzno brašno 300 g
- belo brašno meko 100 g
- prašak za pecivo 1 kesica
- mleko 2 dl
- kisela voda 1 dl
- spanać 200 g
- šargarepa 2 komada
- Mocarela 125 g
- Carnex buđola 200 g
- Jaja 3 komada
- Ulje 1dl
- so po ukusu
- susam 1 kašika
- Suvomesnati proizvodi 1
1. |
U duboku posudu sipati kukuruzno brašno, belo brašno, so. Sve dobro sjediniti. |
2. |
Buđolu iseći na krupnije komade, šargarepu na kocke i dodati u mešavinu brašna. Zatim dodati jaja, odmrznut spanać, mleko, ulje i kiselu vodu. Prašak za pecivo sipati preko i sve dobro promešati. Ostaviti masu da odstoji još par minuta na sobnoj temeperaturi. |
3. |
Modlu sa korpicama napunjenim ovim prelivom staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Preko svakog mafina ubaciti po par komadića mocarele, posuti susamom i staviti da se peku mafini narednih 30-35 minuta. |
4. |
Gotove mafine izvaditi da se prohlade i servirati deci. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.