Slani domaći štapići sa maslinama i zapečenom Pikant kobasicom

12 namirnica <45min Srednje
  • brašno 400 g
  • zelene masline 100 g
  • Carnex pikant kobasica 200 g
  • belo vino 200 ml
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • crni luk 1 glavica
  • dimljeni sir 100 g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • sitan sir 200 g
  • beli luk u prahu 1 kašika
  • Maslinovo ulje 50 ml
1.

Pomešati brašno, očišćene masline, prašak za pecivo, so, biber. Brašno pomešati sa belim vinom i dodati malo tople vode i malo ulja. Umesiti testo i ostaviti da odstoji, da prašak za pecivo počne da radi.

 

2.

U manjoj činiji pomešati sitan sir, maslinovo ulje i rendani dimljeni sir. Propržiti pikant kobasicu sečenu na kockice i ubaciti u umak od sira, dodati malo belog luka u prahu i staviti u frižider.

3.

Kada je testo odstojalo 1 sat, razvući tanke štapiće i poređati u pleh. Peći u rerni na 180 stepeni 30 minuta.

4.

Grisine služiti uz umak od sira i pikant kobasice.

SLANI-DOMAĆI-ŠTAPIĆI-SA-MASLINAMA-I-ZAPEČENOM-PIKANT-KOBASICOM

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.