Skuša u vinu sa aromatizovanim krompirom

10 namirnica >60min Srednje
  • skuša 4
  • Krompir 1 kg
  • Beli luk 1 glavica
  • Maslinovo ulje 1 dl
  • belo vino 2 dl
  • peršun 1 veza
  • ruzmarin svež 1 grančica
  • limun 1
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Prethodno očišćenoj skuši odseći glavu i repno peraje. Ribu začiniti sa unutrašnje strane i napuniti sitno seckanim peršunom i belim lukom, pa u svaku skušu staviti krišku limuna. Ribe peći u nauljenom tiganju, potom ih preliti polovinom belog vina i poklopiti. Posle 3 minuta skinuti poklopac i ostaviti da se vino ukrčka.

2.

Krompir očistiti, iseći na kocke 3x3 cm i skuvati u slanoj vodi. U tiganju na dosta maslinovog ulja propržiti kratko beli luk i ruzmarin, dodati oceđeni krompir pa sve lagano izmešati i naliti ostatkom vina i skloniti sa šporeta.

3.

Na tanjir servirati ribu sa pripremljenim krompirom i obilato posuti sečenim peršunom.

skuša-krompir

 
 
 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.