Sendvič sa pateom od vlašca, kokošijom Selection paštetom i domaćim paradajzom

10 namirnica <30min Srednje
  • Integralni baget 1 komad
  • Vlašac suvi 1 kašika
  • Paradajz 2 komada
  • Kisela pavlaka 100 g
  • Cvekla sveža 1 koren
  • Jaja 1 komad
  • so po ukusu
  • biber u zrnu po ukusu
  • Paštete, namazi i naresci 1
  • Carnex Selection kokošija pašteta 4 komada
1.

Očistiti cveklu i izrendati na krupne komade. Dodati pileću paštetu i promešati. Sipati vlašac i kiselu pavlaku. Začiniti solju i biberom i sve zajedno dobro umešati.

2.

Iseći baget na kriške, tostirati i namazati pateom.

3.

Iseći paradajz takođe na kriške i servirati preko.

4.

U manju šerpu sipati vode, soli i malo sirćeta. Kad voda provri kutlačicom mešati vodu u pravcu kazaljke na satu. Kada se napravi manji vrtlog, isključiti šporet ili smanjiti vatru na minimum i sipati jaje. Kada se stvori bela opna oko žumanceta nakon 10-15 sekundi izvaditi jaje francuskom kašikom ili manjom cediljkom i servirati preko sendviča.

 
 
 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.