Rolnice od lisnatog testa, sira i alpske salame

6 namirnica <45min Lako
  • lisnato testo 500 g
  • Carnex alpska salama 200 g
  • sir kačkavalj 100 g
  • Jaja 2 kom
  • kim 1 kašičica
  • Salame i parizeri 1
1.

Na radnu površinu posuti malo brašna. Oklagijom razvući lisnato testo na debljinu manju od pola santimetra. Kada je testo razvučeno umutiti jaja i premazati celu koru.

2.

Kačkavalj narendati preko jaja, zatim poređati alpsku salamu po celoj površini lisnatog testa. Nožem za picu iseći trake debljine oko 2 santimetra i svaku traku uvijati kao štapić.

3.

Zagrejati rernu na 180 stepeni i u pleh na papiru za pečenje poređati štapiće. Premazati ih jajima i posuti kimom. Peći 25 minuta.

4.

Štapiće servirati sa đusom ili jogurtom.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.