Rižoto sa Carnex pečenicom
- pirinač 200g
- Carnex pečenica 150g
- crni luk 1 glavica
- puter 80g
- Maslinovo ulje 2 kašike
- kocka za supu 1 komad
- šampinjoni 100g
- paprika 1 komad
- kora limuna 1/2 limuna
- neutralna pavlaka 1,5 dl
- kačkavalj 150g
- parmezan 20g
- žumanca 2 komada
- mešavina začina po ukusu
1. |
U šerpu sipati mesnu kocku, zatim dodati pirinač i nastaviti s kuvanjem dok pirinač ne nabubri. |
2. |
Crni luk iseći na kockice, a Carnex pečenicu na štapiće . Šampinjone na listiće ili četvrtine. Papriku naseći na rezance ili kockice po želji. |
3. |
U tiganju otopiti kašiku putera pa dodati crni luk i kratko propržiti, zatim i pečenicu. Kad se pečenica malo poprži dodati šampinjone i papriku. Kad se to sve dobro propržilo dodati i pirinač. Sipati pavlaku za kuvanje i sve zajedno kratko prokuvati da bi suvišna tečnost uvrila. |
4. |
Skloniti s ringle i dok je još toplo dodati umućena žumanca, parmezan, rendanu koru limuna, kačkavalj, preostali puter i začine po ukusu pa sve zajedno dobro promešati. Gotovo jelo poslužiti toplo. Kod serviranja preliti sa malo maslinovog ulja da bismo upotpunili punoću jela.
|
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.