Rebrasti začinjeni krompir nadeven Carnex Rustik kobasicom

10 namirnica >60min Teško
  • Krompir 1 kg
  • Carnex Rustik kobasica 300g
  • Maslinovo ulje 50g
  • ruzmarin veza
  • parmezan 50g
  • pavlaka 30g
  • majonez 30g
  • Mlevena paprika po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Krompir oprati, potom na dasku staviti dve daščice ili štapića debljine 0,5 cm.

Krompir staviti između štapića i iseći na rebarca tako da donji deo ostane spojen.

Krompir isprati hladnom vodom i osušiti.

Potom svaki zarez premazati uljem, začiniti i dodati ruzmarin.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, po potrebi pokriti folijom.

2.

U posudu dodati majonez i pavlaku, potom papriku i začine (po ukusu dodati tucanu papriku) i izmešati.

3.

Pred kraj pečenja u rezove krompira zadenuti na kolutove sečenu Carnex rustik kobasicu i listove parmezana.

Vratiti kratko da se zapeče.

4.

Servirati toplo, preliveno pripremljenim sosom.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.