Rebrasti začinjeni krompir nadeven Carnex Rustik kobasicom
10 namirnica
>60min
Teško
- Krompir 1 kg
- Carnex Rustik kobasica 300g
- Maslinovo ulje 50g
- ruzmarin veza
- parmezan 50g
- pavlaka 30g
- majonez 30g
- Mlevena paprika po ukusu
- so po ukusu
- biber po ukusu
1. |
Krompir oprati, potom na dasku staviti dve daščice ili štapića debljine 0,5 cm. Krompir staviti između štapića i iseći na rebarca tako da donji deo ostane spojen. Krompir isprati hladnom vodom i osušiti. Potom svaki zarez premazati uljem, začiniti i dodati ruzmarin. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, po potrebi pokriti folijom. |
2. |
U posudu dodati majonez i pavlaku, potom papriku i začine (po ukusu dodati tucanu papriku) i izmešati. |
3. |
Pred kraj pečenja u rezove krompira zadenuti na kolutove sečenu Carnex rustik kobasicu i listove parmezana. Vratiti kratko da se zapeče. |
4. |
Servirati toplo, preliveno pripremljenim sosom.
|
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.