Ragu od mesnih kuglica sa Specijal šunkom i starim hlebom (kroketi)

14 namirnica <45min Srednje
  • Carnex specijal šunka 200 g
  • Jaja 2 kom
  • crni luk 1 glavica
  • šargarepa 1 komad
  • crveno vino 4 dl
  • pečurke 200 g
  • hleb 1 kom
  • paradajz pire 1 kašika
  • Ulje 50 ml
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Peršun svež 1 veza
  • mleko 3 dl
  • Šunke 1
1.

Iseckati crni luk i šargarepu na sitnije kocke i propržiti na malo ulja u manjoj šerpi. Dinstati par minuta dok povrće ne omekša. Ubaciti kašiku paradajz pirea i crveno vino.

2.

Pečurke iseći na četrvrtine, dodati ih u ragu i kuvati na laganoj vatri uz povremeno mešanje. Posoliti i pobiberiti.

3.

Dok se ragu kuva, spremiti krokete od starog hleba potopljene u mleko, dodati jaja, malo soli i bibera. Šunku iseckati na manje komade i sve zajedno promešati. Ako je potrebno dodati malo soli i bibera.

4.

U tiganju zagrejati malo ulja i pržiti krokete kao kuglice 4-5 minuta sa svih strana. Skuvani ragu servirati u tanjir a preko dodati sveže pržene krokete. Posuti seckanim peršunom i uživati.

 
 
 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.