Punjeni obogaćeni krompir sa Carnex Rustik kobasicom

12 namirnica >60min Srednje
  • Krompir 1 kg
  • puter 100g
  • gauda 150g
  • Carnex Rustik kobasica 200g
  • pavlaka 100g
  • Konzervirani kukuruz 100g
  • Konzervirani pasulj 100g
  • bosiljak po ukusu
  • peršun veza
  • Maslinovo ulje 50g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Krompir oprati, osušiti pa potom premazati uljem.

Umotati u foliju i staviti u rernu zagrejanu na 160 stepeni.

Peći oko sat vremena.

Proveriti čačkalicom pečenost krompira(čačkalica mora lagano da prodje do središta krompira).

Pečen krompir izvaditi da se prohladi.

2.

Na krompiru sa gornje strane napraviti džep, pa kroz njega izvući sredinu i staviti u posudu.

Dodati rendani sir, pavlaku, puter, sitno sečenu Carnex Rustik kobasicu i začine po ukusu.

Sve izmešati i sjediniti.

U svaki krompir po ukusu dodavati pripremljenu masu sa dodatkom kukuruza, pasulja ili začina po ukusu.

3.

Sve servirati toplo, preliveno bogato sa maslinovim uljem i posuto svežim peršunom.

Uživajte! 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.