Punjeni obogaćeni krompir sa Carnex Rustik kobasicom
12 namirnica
>60min
Srednje
- Krompir 1 kg
- puter 100g
- gauda 150g
- Carnex Rustik kobasica 200g
- pavlaka 100g
- Konzervirani kukuruz 100g
- Konzervirani pasulj 100g
- bosiljak po ukusu
- peršun veza
- Maslinovo ulje 50g
- so po ukusu
- biber po ukusu
1. |
Krompir oprati, osušiti pa potom premazati uljem. Umotati u foliju i staviti u rernu zagrejanu na 160 stepeni. Peći oko sat vremena. Proveriti čačkalicom pečenost krompira(čačkalica mora lagano da prodje do središta krompira). Pečen krompir izvaditi da se prohladi. |
2. |
Na krompiru sa gornje strane napraviti džep, pa kroz njega izvući sredinu i staviti u posudu. Dodati rendani sir, pavlaku, puter, sitno sečenu Carnex Rustik kobasicu i začine po ukusu. Sve izmešati i sjediniti. U svaki krompir po ukusu dodavati pripremljenu masu sa dodatkom kukuruza, pasulja ili začina po ukusu. |
3. |
Sve servirati toplo, preliveno bogato sa maslinovim uljem i posuto svežim peršunom. Uživajte! |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.