Punjeni fileti soma sa prazilukom, šargarepom i mortadelom u saftu od belog vina i limuna

11 namirnica <45min Srednje
  • som filet 4 kom
  • praziluk 1 kom
  • šargarepa 1 kom
  • Carnex mortadela 200 g
  • limun 2 kom
  • belo vino 4 dl
  • mešavina začina 1 kašika
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • peršun 1 veza
  • Salame i parizeri 1
1.

Filete soma dobro osušiti ubrusom i posuti mešavinom začina za ribu i posuti malo bibera.

2.

Iseći mortadelu na štapiće, šargarepu i praziluk takođe. Staviti povrće i mortadelu na filete soma i urolati. Na nauljenu alu foliju poređati rolnice od soma. Uviti kao bombonu i peći u rerni 20 minuta na 200 stepeni.

 
 
 
 
3.

U zagrejani tiganj staviti kolutove limuna da se malo griluju. Nakon par minuta sipati vino i sok od limuna. Kuvati sos dok se ne ukuva vino. Dodati seckani peršun i skloniti sa vatre.

4.

Sos servirati sa limunom na dnu tanjira, a zapečenu rolnicu izvaditi iz folije i servirati preko sosa.

 
 
 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.