Punjene teleće šnicle u sosu od rena
13 namirnica
>60min
Teško
- teleće šnicle od buta 1 kg
- carnex dimljeni vrat 400g
- Jaja 4 kom
- peršun veza
- kačkavalj 200g
- neutralna pavlaka 4 dl
- brašno 100g
- belo vino 2 dl
- Senf kašika
- Beli luk po ukusu
- Ren po ukusu
- so po ukusu
- biber po ukusu
1. |
Teleće šnicle izlupati čekićem za meso, potom posoliti i pobiberiti pa na njih slagati Carnex dimljeni vrat, kačkavalj, na kriške sečena kuvana jaja i sitno sečen peršun. Šnicle preklopiti i zakačiti čačkalicama da se ne otvaraju. Šnicle uvaljati u brašno i peći na ulju dok ne porumene sa svih strana. Šnicle podliti vinom i ostaviti da se dinstaju. |
2. |
U posudi na malo ulja kratko prodinstati beli luk, dodati ren i senf pa sve izmešati. Naliti neutralnom pavlakom i ostaviti da prokuva. Začiniti prema ukusu. |
3. |
Tako opečene teleće šnicle preliti sosom od rena i služiti prema ukusu sa barenim krompirom ili pire krompirom. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.