Punjene rolnice od tikvica

11 namirnica <45min Teško
  • tikvice 400g
  • Carnex goveđi narezak 300g
  • crveni luk 100g
  • šargarepa 100g
  • celer 50g
  • paprika 100g
  • sušeni paradajz 50g
  • so 50g
  • biber po ukusu
  • Edamer sir 200g
  • Maslinovo ulje 1 dl
1.

U odgovarajućoj posudi dinstati rendani luk, šargarepu i celer dok ne omekšaju. Potom dodati rendani Carnex goveđi narezak i sitno sečen paradajz i paprike.

Sve začiniti po ukusu.

2.

Tikvice oprati, potom pilerom izvlačiti što duže slajseve tikvica.

Tako dobijene tikvice kratko opeći sa obe strane na zagrejanom tiganju, potom slagati na tacnu.

Na radnu površinu staviti slajs tikvice, preklopiti drugim, dodati kašiku nadeva pa potom sve urolovati. Slagati u odgovarajuću vatrostalnu posudu.

Na tako pripremljene tikvice narendati sir i kratko zapeći u rerni na 220 stepeni.

3.

U odgovarajuću posudu u kojoj će se služiti jelo, dodati na dno rukolu, potom složiti rolovane punjene tikvice.

Sve preliti maslinovim uljem i služii toplo.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.