Potaž od brokolija sa brusketima
14 namirnica
>60min
Srednje
- brokoli 600 g
- praziluk 150 g
- povrtna supa 5 dl
- Beli luk 2 čena
- peršun 1 veza
- puter 100 g
- Maslinovo ulje
- limun 1 komad
- Carnex čajna kobasica
- Baget 1 komad
- Paradajz 100 g
- gorgonzola 100 g
- so po ukusu
- biber po ukusu
1. |
Na otopljenom puteru prodinstati praziluk, jedan čen protisnutog belog luka pa dodati oprane i iscepkane cvetiće brokolija, sečen peršun i naliti povrtnom supom. Sve kratko kuvati, izblendovati u jednoličnu masu i začiniti po ukusu. |
2. |
Baget iseći na jednake bruskete pa ih složiti na pekarski papir i kratko zapeći u zagrejanoj pećnici. Bruskete dok su još vruće natrljati belim lukom, preliti sa par kapi maslinovog ulja i preko njih složiti Carnex čajnu kobasicu i paradajz. |
3. |
Potaž ukrasiti peršunom i služiti zajedno sa brusketima. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.