Poširani losos sa dinstanim aromatičnim povrćem

12 namirnica <45min Srednje
  • losos filet 800g
  • belo vino 2 dl
  • limun 1 komad
  • ruzmarin po ukusu
  • Carnex Rustik kobasica 200g
  • Mladi luk veza
  • Krompir 400g
  • šargarepa 200g
  • brokoli 200g
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Maslinovo ulje 1 dl
1.

U odgovarajuću posudu sipati vodu, potom belo vino.

Dodati narendanu koru limuna i sok celog limuna.

Začiniti solju i biberom pa prokuvati. Smanjiti temperaturu toliko da voda samo struji. Dodati losos u komadu ili isečen na četiri odgovarajuće porcije, dodati ruzmarin po ukusu i ostaviti da se sve lagano pošira.

Ribu tako termički obradjivati oko 15 minuta.

2.

Krompir očistiti, iseći na kriške ili kocke pa potom skuvati u slanoj vodi.

Na pola kuvanja dodati šargarepu.

Sve kuvati do oko 70%. U odgovarajućoj posudi na polovini maslinovog ulja dinstati kratko mladi luk, potom dodati Carnex Rustik kobasicu sečenu na komadiće.

Potom dodati bareno povrće i brokoli pa nastaviti sa dinstanjem.

Začiniti po ukusu i dodati obilato bibera.

3.

U odgovarajućoj posudi servirati pripremljeno dinstano povrće.

Potom na njega servirati poširan losos.

Sve obilato preliti maslinovim uljem i servirati toplo uz belo vino.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.