Pohovana punjena tikvica sa sitno seckanim pilećim prsima

12 namirnica <45min Lako
  • tikvica 2 kom
  • Jaja 2 kom
  • prezla 100 g
  • Carnex pileća prsa 200 g
  • Paprika crvena 1 kom
  • kačkavalj 100 g
  • brašno 50 g
  • Ulje 50 ml
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Majonez 100 g
  • Krastavac kiseli 3-4 kom
1.

Oljuštiti tikvice i posoliti ih. Preseći ih po dužini i kašikom izvaditi semenke. Sa strane iseći papriku, kačkavalj i pileća prsa.

2.

Unutrašnji deo tikvice napuniti nadevom, preklopiti drugom polovinom i uvaljati prvo u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Bitno je i jaja posoliti malo, da biste bili sigurni da će tikvice biti slane.

 
 
 
 
3.

Zagrejati ulje u plićoj šerpi i krenuti sa prženjem tikvica. Pržiti ih sa svake strane po 3-4 minuta na srednjoj temperaturi dok ne porumene. Staviti ubrus sa strane i kada se tikvice isprže ostaviti da se ocede od viška ulja.

4.

Majonez pomešati sa komadićima kiselog krastavca i preliti preko gotovih tikvica.

 
 
 
 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.