Pire od celera i krompira sa komadima proprženog nareska i mocarelom u kaseroli
11 namirnica
>60min
Srednje
- celer štap i koren 2 komada
- Krompir 3 komada
- Carnex mesni narezak 4 komada
- Mocarela 200g
- mleko 3 dl
- Jaja 2 komdada
- brokoli 1 manji cvet
- puter 100g
- so po ukusu
- biber po ukusu
- Paštete, namazi i naresci 1
1. |
Staviti da se kuva u vodi očišćeni koren celera i krompir sečen na manje kocke. Kuvati dok povrće ne omekša. Nakon 20-30minuta skloniti sa strane. Procediti vodu, staviti puter i so i gnječilicom ispasirati i napraviti pire. |
2. |
Sipati pire u vatrostalnu činiju i dodati cvetove brokolija. |
3. |
U tiganju par minuta grilovati narezak sečen na krupnije komade. |
4. |
Jaja umutiti i preliti preko pirea, staviti komade mocarele i poređati grilovani narezak. Staviti činiju u rernu da se zapeče na 200 stepeni, 25 minuta. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.