Pasta sa tri vrste paradajza i Carnex domaćom kobasicom
12 namirnica
<45min
Srednje
- kore za lazanju 500g
- Volovsko srce 500g
- sušeni paradajz 50g
- Čeri paradajz 300g
- crni luk glavica
- Beli luk Po ukusu
- rukola 100g
- so po ukusu
- biber po ukusu
- Maslinovo ulje 0,5dl
- Mocarela 200g
- Carnex domaća kobasica
1. |
U tiganju na malo ulja propržiti Carnex domaću kobasicu sečenu na kolutove. Kobasicu izvaditi, potom na preostaloj masnoći propržiti sitno sečen crni luk i dinstati dok ne omekša. Dodati sitno sečen paradajz i proprženu Carnex domaću kobasicu pa nastaviti dinstanje dok se ne dobije gust ragu. Jelo začiniti po ukusu |
2. |
Kore za lazanju potapati u ključalu vodu iz par tura. Ako stavimo sve od jednom kore će se zalepiti. Može se koristiti i druga odgovarajuća testenina. Kuvane kore ocediti. |
3. |
Na odgovarajući tanjir servirati skuvane kore, potom dodati pripremljen sos od paradajza i Carnex domaće kobasice. Sve posuti sitno sečenom mocarelom i preliti preostalim maslinovim uljem. Servirati toplo.
|
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.