Pancerota sa pečurkama, spanaćem i Pariskom salamom

9 namirnica >60min Srednje
  • brašno 400 g
  • kvasac 1 kesica
  • šećer 1 kašičica
  • so po proceni
  • voda po proceni
  • spanać 100 g
  • pesto sos 1 manja teglica
  • Carnex pariska salama 200 g
  • kačkavalj 100 g
1.

Umesiti kiselo testo od brašna, kvasca, šećera, soli i vode. Dodati malo ulja i ostaviti da testo odleži par sati. 

 

2.

Odležalo testo razvući kao za picu. Namazati pesto sosom, staviti parisku salamu, izrendati sir i poređati listove spanaća.

3.

Preklopiti u obliku polumeseca, a rubove uvijati i tako zatvoriti testo. Peći u rerni na 220 stepeni 15 minuta.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.