Panakota sa citrusima

6 namirnica <45min Lako
  • slatka pavlaka 1l
  • šećer 100g
  • cimet 1 kašičica
  • limeta 2 komada
  • pomorandža 2 komada
  • nana sveža 1 veza
1.

Sipati slatku pavlaku u šerpicu i staviti da se kuva sa šećerom i cimetom. Kada je slatka pavlaka krenula da vri, skloniti sa vatre i u nju sipati želatin koji je prethodno nabubrio.

2.

U drugoj manjoj šerpi skuvati pomorandže i limetu. Kuvati 10-15 minuta dok ne smekšaju. Procediti i u blenderu izmiksati tako da se napravi kaša. Ostaviti da se prohladi.

3.

Prohlađenu pavlaku sipati u čaše i staviti u frižider da se stegne.

4.

Izvaditi pavlaku iz frižidera i dodati kašu od citrusa.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.