Njegovo visočanstvo - rižoto sa tartufom i Carnex domaćom mesnatom slaninom
- pirinač okruglog zrna 300g
- crni luk 200g
- povrtni fond 1l
- Crni tartuf 50g
- Carnex domaća mesnata slanina 200g
- Maslinovo ulje kašika
- puter 100g
- parmezan 100g
- so po ukusu
- biber po ukusu
1. |
U odgovarajuću posudu dodati maslinovo ulje, potom sitno sečen crni luk. Sve kratko dinstati dok luk ne omekša. Dodati potom pirinač i blago posoliti. Sve mešati dok ne počne da škripi. Potom dolivati u malim količinama ključali fond dok ne bude pirinač kuvan do 70 posto. |
2. |
U odvojenoj zagrejanoj posudi propržiti Carnex domaću mesnatu slaninu, potom dodati na listiće sečen tartuf i sve izmešati. Dodati prethodno spremljen pirinač, doliti fonda i ostaviti da se sve dinsta. Povremeno dolivati fond dok pirinač ne bude 90 posto kuvan. |
3. |
Tada rižotu dodati poslednju količinu fonda, puter i parmezan. Sve izmešati, doterati ukuse sa solju i biberom. Poklopiti i ostaviti pet minuta da odstoji. |
4. |
Tako pripremljen rižoto servirati topao, obilato posut parmezanom i maslinovim uljem. Prijatno. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.