Mućkalica sa kulenom i piletinom u hlebu - Recept Zorana Kesića
12 namirnica
>60min
Teško
- pileće grudi 600 g
- crni luk 4 glavice
- Paradajz 4 kom
- paprika babura 4 kom
- paradajz pire 1 kašika
- Carnex kulen 150 g
- Ulje 1 kašika
- peršun 1 veza
- šećer 1 kašika
- so po ukusu
- biber po ukusu
- stari hleb 1 kom
1. |
Iseći piletinu na kocke i propržiti na ulju 4-5 minuta dok ne porumeni. |
2. |
Iseći crni luk na rebarca, papriku na kocke i paradajz na kocke. |
3. |
Kada je propržena piletina, izvaditi je u drugu posudu, a u istom tiganju pržiti kulen sečen na kocke par minuta. Ubaciti zatim crni luk, a posle par minuta papriku. Dinstati povrće sa kulenom nekoliko minuta, pa zatim dodati sečenu ljutu papričicu i paradajz. |
4. |
Promešati, posolitit i pobiberiti. Zbog kiseline dodati prstohvat šećera i kašiku paradajz pirea. |
5. |
Ubaciti prženu piletinu i sve zajedno kuvati narednih 20 minuta. |
6. |
Starom hlebu iseći gornji deo, izvaditi sredinu iz hleba i servirati mućkalicu u hlebu. Seckani peršun posuti preko. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.