Mini tart od vanile i svežeg voća

11 namirnica >60min Lako
  • brašno 300 g
  • puter 150 g
  • vanila ekstrakt 1 bočica
  • puding od vanile 1 kesica
  • jagode 200 g
  • Maline 100 g
  • ribizla 100 g
  • nana sveža 1 veza
  • mleko 0,5 l
  • šećer 100 g
  • Jaja 2 kom
1.

U multipraktik sipati brašno, puter, jaja i malo šećera. Sve dobro umutiti dok se ne napravi kompaktno testo. Staviti ga u foliju i rashladiti 15 minuta.

2.

U međuvremenu sipati mleko i šećer u šerpu i pustiti da provri. Zatim dodati puding izmešan sa mlekom i kuvati još par minuta puding na laganoj vatri. Dodati pred sam kraj ekstrakt vanile kako bi se pojačala aroma.


 

3.

Kada se testo odmorilo razvući ga u kalup za tart i staviti u rernu da se peče 20 minuta na 180 stepeni. Ostaviti da se biskvit i fil prohlade.
 

4.

Kad se fil prohladio, preliti ga preko kore, a zatim rasporediti sveže bobičasto voće preko fila. Služiti rashlađeno.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.