Medaljoni u sosu od pečuraka - Ana Ćubela

11 namirnica <45min Srednje
  • svinjski file 1 komad
  • pečurke 400 g
  • belo vino 1 dl
  • kokosovo mleko 2 kašike
  • Senf 1 kašika
  • So morska krupna po ukusu
  • biber po ukusu
  • crni luk 1 glavica
  • Beli luk 1 čen
  • mast 1 kašika
  • Carnex panceta nekoliko slajsova
1.

Svinjski file iseći na kolutove i namazati sa malo maslinovog ulja i senfa. Medaljone možete nafilovati i prethodnog dana i ostaviti u frižideru.

2.

U tiganju prvo propržiti pancetu. Kada postane hrskava izvaditi je i staviti sa strane.

3.

 U isti tiganj ubaciti medaljone. Ako nema dovoljno masnoće dodati malo svinjske masti. Peći medaljone nekoliko minuta sa obe strane. Kada budu gotovi i njih izvaditi a u tiganj ubaciti crni luk da se dinsta. Dodati malo vode ako treba. Kada počne da se cakli dodati iseckane pečurke i dinstati ih. Dodavati po malo belog vina.

4.

Kada se pečurke ukrčkaju dodati svežu majčinu dušicu, morsku so, biber i dve kašike kokosovog mleka. Ako nemate kokosovo mleko, možete da dodati malo neutralne pavlake.

5.

Kada se sve ukrčka, sadržaj tiganja prebaciti u blender i samleti. Tako dobijen sos vratiti u tiganj, pa ga još malo krčkati sa medaljonima. Svinjski file staviti na tanjir, pa preko sipati sos i na kraju hrskavu pancetu.


Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.