Marinirani pileći batak sa namazom od šunke u saftu

10 namirnica >60min Teško
  • pileći batak 800g
  • med 2 kašike
  • soja sos 2 kašike
  • Carnex namaz od šunke 2 tube
  • pelat 1 konzerva
  • ljuta papričica 1 kom
  • Bosiljak svež po ukusu
  • Ulje po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

Napraviti mešavinu namaza od šunke, soja sosa i meda. Premazati batak i ostaviti da odstoji 1 sat. Tako marinirani batak pržiti ili peći u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni.

2.

Dok se batak peče u rerni, pripremiti umak. Na malo ulja propržiti ljutu papričicu i rendanu šargarepu. Dinstati par minuta, zatim zaliti paradajz pelatom i seckanim bosiljkom. Posoliti i pobiberiti, a po ukusu sipati malo šećera. Krčkati 15 minuta.

3.

Kad su bataci pečeni, izvaditi ih iz pleha, dobro utrljati u moču koja je ostala nakon pečenja, a istu tu moču ubaciti u umak od paradajza i bosiljka.

4.

Servirati sos i pileće batake preko i uživati u veom zanimljivoj kombinaciji.





 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.