Lepršava salata za ceo dan
12 namirnica
<30min
Lako
- Zelena salata glavica
- paprika babura 2 kom
- crveni luk 2 glavice
- krastavac 1 kom
- Paradajz 2 kom
- Carnex domaća kobasica 310 g
- jogurt 2 dl
- limunov sok 1 kom
- Maslinovo ulje 2 kašike
- stari hleb 200 g
- morska so po ukusu
- biber po ukusu
1. |
Zelenu salatu oprati u nekoliko voda, dobro osušiti pa potom iscepkati na manje komade. Papriku iseci na rebarca, luk takođe. Krastavac preseći uzduž, pa ploške. Paradajz iseci na sitnije komade. |
2. |
Carnex domaću kobasicu iseći na manje komade, potom ispržiti na zagrejanom tiganju i ostaviti na ubrusu da se iscedi višak masnoće. |
3. |
U jogurt dodati maslinovo ulje, limunov sok i začine po ukusu pa preliti preko namirnica složenih u dubokoj činiji. Preko svega dodati kockice prepečenog hleba. |
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.