Lazanja sa svinjskom pršutom, paradajzom, rikotom i spanaćem
- kore za lazanju 1 pakovanje
- Paradajz 2 komada
- Carnex pršuta 200g
- spanać 200g
- brašno 100g
- mleko 400ml
- puter 1 kašika
- rikota 200g
- ruzmarin svež po ukusu
- so po ukusu
- biber po ukusu
- Ulje 50ml
1. |
Rastopiti puter sa malo ulja i sipati belo brašno. Pržiti brašno dok ne dobije lepu braonkastu boju. Sipati zagrejano mleko i naliti uprženo brašno i mešati konstantno. Smanjiti vatru i kuvati bešamel 15 minuta, ali voditi računa da ne zagori.
|
2. |
Kada je bešamel skuvan, uzeti vatrostalnu činiju i sipati malo bešamela na dno. Zatim staviti koru, pa ponovo bešamel i ređati slajsove Carnex pršute, zatim svež spanać, rikotu i svež ruzmarin, staviti kolutove paradajza i preklopiti sledećom korom. Postupak ponoviti skoro do samog vrha. Poslednji fil je samo bešamel, rikota i pršuta. Kolut paradajza na samom kraju. |
3. |
Staviti lazanju da se peče u rerni na 180 stepeni narednih 50 minuta. Gotovu lazanju ostaviti da malo slegne par minuta i služiti dok je topla.
|
Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.