Kongri pirinač sa Novosadskom salamom i pasuljem

13 namirnica >60min Lako
  • pirinač 200 g
  • Carnex novosadska salama 200 g
  • kumin 1 kašičica
  • crni luk 1 glavica
  • Beli luk 1 čen
  • kim 1 kašičica
  • paprika 1 kašika
  • crveni pasulj 200 g
  • suvi origano po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • Salame i parizeri 1
1.

Sipati toplu vodu u šerpu i kuvati pirinač 15 minuta. Voditi računa da se ne prekuva. Izvaditi pirinač iz šerpe i procediti. U dubljem tiganju propržiti novosadsku salamu i dodati seckani crni luk, papriku i beli luk na kockice. Pržiti par minuta i dodati kumin i kim.

2.

Sipati pasulj koji ste prethodno procedili, zatim origano, so i biber. Posle 3-4 minuta dodati kuvani pirinač i pažljivo promešati viljuškom da se ne bi rasturio pasulj i sam pirinač. Servirati u činiju i uživati.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.