Kapreze sendvič u domaćem hlebu

12 namirnica >60min Srednje
  • Mocarela 300g
  • bosiljak veza
  • Paradajz 300g
  • puter 100g
  • Carnex stišnjena šunka 300g
  • sveži kvasac 1 komad
  • Brašno 500g
  • voda po potrebi
  • Maslinovo ulje 1dl
  • šećer 1 kašičica
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
1.

U odgovarajuću posudu dodati 1 dl mlake vode, kašičicu šećera i svež kvasac.

U odvojenoj posudi pogodnoj za mešenje dodati brašno, so, potom ulje i nadošao kvasac.

Testo umesiti i ostaviti da naraste, potom premesiti i ostaviti da testo ponovo naraste.

Podeliti na četiri jednaka dela, uvaljati u jufke i ostaviti da naraste.

Testo tanko razvući, površinu premazati otopljenim puterom, preklopiti na pola i staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni da se peče.

2.

Tako pečen hleb razdvojiti na pola, potom filovati paradajzom, mocarela sirom i bosiljkom, pa na sve složiti slajseve Carnex stišnjene šunke u omotu.

3.

Sendvič pre služenja obilato posuti biberom i servirati topao.

 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.