Humus sa krispi slaninom i pikant namazom

10 namirnica <45min Lako
  • leblebija 200g
  • Maslinovo ulje 50 ml
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • limun 1 komad
  • korijander 1 veza
  • pikant namaz 1 pakovanje
  • Carnex domaća mesnata slanina 200g
  • libijski hleb 1 komad
  • tahini pasta 2 kašike
1.

Potopiti leblebije u hladnu vodu i ostaviti da odstoje 24 sata. Sutradan sipati novu vodu i kuvati dok ne provri. Prosuti tu vodu, naliti novu i kuvati narednih 30-40 minuta dok ne smekša leblebija.

 

2.

U multipraktik staviti skuvane leblebije, tahini pastu, so, biber, svež korijander, sok od limuna i maslinovo ulje. Dobro izblendirati da smesa može da se maže. Ostaviti da se prohladi i odmori u frižideru.

3.

Libijski hleb premazati uljem i zagrejati u tiganju. Dok je tiganj još uvek topao staviti slaninu da se zapeče 2-3 minuta.

4.

Na tanjir sipati humus, zatim pikant namaz sa malo maslinovog ulja u sredini. Hleb i slaninu servirati sa strane i uživati u ovom odličnom spoju namirnica.



 

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.