Huevos habaneros sa Domaćom mesnatom slaninom

13 namirnica <45min Lako
  • Jaja 4 kom
  • Paradajz 1 kom
  • kim 1 kašičica
  • crni luk 1/2 glavice
  • Beli luk 1 čen
  • belo vino 2 dl
  • puter 50 g
  • paprika zelena 2 kom
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Ulje 50 ml
  • Dimljeni program i slanine 1
  • Carnex domaća mesnata slanina 200 g
1.

Iseckati crni luk na kockice. Sipati ulje u šerpicu i dinstati lagano. Ubaciti papriku sečenu na kocke i paradajz. Promešati i ostaviti da se krčka 2-3 minuta.

2.

Beli luk iseckati na sitnije komade, ubaciti u šerpicu. Kada je zamirisao beli luk dodati kim i belo vino. Posoliti i pobiberiti. Krčkati još 5 minuta da se vino ukuva.

3.

Vatrostalnu činiju premazati puterom, pa sipati dinstano povrće. Slaninu iseći na krupnije komade i poređati preko povrća. Razbiti jaja preko povrća i slanine i staviti u rernu da se zapeče na 200 stepeni (10 minuta).

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.