Gulaš sa dimljenom slaninom

12 namirnica <45min Srednje
  • Carnex dimljena slanina 500 g
  • crni luk 500 g
  • kim 1 kašika
  • paprika sveža 2 komada
  • Paradajz 1 komad
  • Beli luk 5 čena
  • peršun 1 veza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • tucana paprika 2 kašike
  • Beli sir 100 g
  • mast 2 kašike
1.

Iseckati crni luk na rebarca i staviti da se prži na masti. Kada je luk smekšao, nakon nekoliko minuta, ubaciti slaninu da se fino i lagano prži.

2.

Staviti beli luk sečen na listiće. Posle nekih 10 minuta dodati seckani paradajz i papriku isečenu na kocke. Kuvati 20 minuta.

3.

Začiniti tucanom paprikom, solju i biberom. Krčkati sve dok se povrće lepo ne ukuva i servirati na tanjir. Kim i beli sir posuti preko jela. Za gurmane prava stvar.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.