Gulaš od tri vrste mesa u pogači sa grilovanom stišnjenom šunkom na vrhu

13 namirnica >60min Srednje
  • crni luk 3 glavice
  • pileći file 200 g
  • svinjski kare 200 g
  • ćevapi 100 g
  • paradajz pire 1 kašika
  • tucana paprika 1 kašika
  • slatka mlevena paprika 1 kašika
  • stara pogača 1 komad
  • Carnex stišnjena šunka 200 g
  • mast 1 kašika
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • Šunke 1
1.

Oljuštiti crni luk i iseći ga na rebarca. Kašiku masti sipati u šerpu i staviti luk da se dinsta. Nakon 5-6 minuta ubaciti svinjski kare sečen na kocke i piletinu sečenu na kocke. Sve zajedno promešati i kuvati na laganoj vatri 15 minuta.

2.

Dok se krčka u gril tiganju izgrilovati ćevape uz konstantno okretanje. Grilovati ih 7-8 minuta. Nakon toga ćevape skloniti na stranu i ubaciti šunku da se griluje na kratko.

3.

Ćevape iseći na manje komade i staviti u šerpu sa ostalim mesom. Dodati paradajz pire, tucanu papriku i slatku mlevenu. Posoliti i pobiberiti. Kuvati na laganoj vatri 25 minuta.

4.

Na samom kraju iseći gornji deo pogače tako da izgleda kao posuda za serviranje. Sipati gulaš, poklopiti komadom grilovane stišnjene šunke i dekorisati peršunom. Jednu stranu pogače umakati u gulaš i uživati u lepom i pikantnom ukusu.

Da biste komentarisali, morate biti prijavljeni.